INNOVATIE

Locatiegegevens analyseren = slim ondernemen en veilig organiseren

Weet u waar uw klanten, bezoekers en medewerkers zich bevinden? Dan kan u met meer inzicht de juiste strategische beslissingen nemen. U heeft er niet alleen een concurrentieel voordeel mee, u organiseert ook alles doordachter, efficiënter en veiliger.

VOOR RETAIL

Locatiegegevens van uw klanten

Waar plant u een nieuw winkelpunt het best in? Uit welke regio komen de bezoekers van een evenement? Het zijn maar enkele van de vragen die de analyse van locatiegegevens helpt beantwoorden. De gsm’s op het netwerk van Proximus produceren samen 1,7 miljard records met locatie-informatie, iedere dag opnieuw. “De analyse van die data laat ons toe nieuwe inzichten te creëren”, zegt Luc Cogneau, Expert Data Analytics bij Proximus. “We kunnen bijvoorbeeld bekijken welke gsm’s er op zaterdagnamiddag in een shoppingstraat aanwezig zijn, om daarna te checken waar die gsm’s zich op maandagochtend om 6 uur bevinden. Dat geeft inzicht in de waarschijnlijke woonplaats van die shoppers. De analyse gebeurt op het niveau van de postcode, uiteraard volledig anoniem.”

LUC COGNEAU

Expert Data Analytics bij Proximus


"HET ONDERNEMEN OVERSTIJGT
HET KLASSIEKE BUIKGEVOEL
DANKZIJ DE RATIONELE ANALYSE
VAN LOCATIEGEGEVENS."

LUC COGNEAU

MEER WETEN OVER HOE U

LOCATIEGEGEVENS KAN INZETTEN?


VOOR RETAIL

Winkeltoegang controleren

Om de regels rond sociale afstand te respecteren, mogen winkels maximum één klant per tien vierkante meter winkelruimte binnenlaten. Grote winkelpunten – zoals een winkelcentrum – hebben vaak verschillende in- en uitgangen. Dat maakt het bijzonder moeilijk om manueel bij te houden hoeveel klanten de winkel binnengaan, hoeveel er nog binnen zijn en hoeveel er alweer vertrokken zijn. “Entrance Monitoring regelt de toegang tot een winkelpunt automatisch en in real time”, zegt Thierry Depré, M2M & IoT Partnership Program Manager bij Proximus. “Sensoren tellen de personen die binnenkomen en buitengaan. Op een display zien de bezoekers hoeveel klanten er in de winkel aanwezig zijn of hoe lang de wachttijd is voor de volgende klant naar binnen mag.”

WIL U UW ONDERNEMING VEILIG HOUDEN VOOR UW KLANTEN?

THIERRY DEPRÉ

M2M & IoT Partnership Program Manager bij Proximus


OP KANTOOR

De coronamaatregelen verplichten ons om op kantoor afstand te houden. Het is daarnaast aangeraden om voldoende te verluchten. Ook hier kan u innovatieve oplossingen inzetten om alles veilig te organiseren.

Luchtkwaliteit monitoren

De service Comfort Monitoring meet via sensoren de temperatuur, de luchtvochtigheid en het koolstofniveau op kantoor. Zijn de parameters te hoog, dan is extra ventilatie aangewezen.

Sociale afstand garanderen

Floor Occupancy Monitoring telt via sensoren het aantal personen in een kantoor, vergaderzaal of andere locatie. “De toepassing laat toe op een automatische manier het maximaal toegestane aantal personen in een ruimte op te volgen”, zegt Stijn Bogaerts, Solution Manager bij Proximus.

ONTDEK HOE U DE WERKVLOER VEILIG HOUDT.

VOOR STEDEN & GEMEENTEN

Crowd management

Mobiele data analytics detecteert in real time hoeveel mensen zich op een specifieke plek bevinden. De eigenlijke analyse gebeurt op het niveau van de postcodes en op basis van anonieme en geaggregeerde data van groepen van telkens dertig personen. “Dankzij de analyse krijgen gemeentebesturen inzicht in de verplaatsingen van mensen tussen postcodes en tussen zones binnen een specifieke postcode”, zegt Luc Cogneau, Expert Data Analytics bij Proximus. “De gemeenten kunnen bijvoorbeeld nagaan vanwaar de bezoekers van een park of bos afkomstig waren.”

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Knokke-Heist analyseert de herkomst en bestedingsgedrag van toeristen om de lokale handel te ondersteunen.

"IN SMART CITIES IS OBJECTIEVE DATA ESSENTIEEL OM HET BELEID UIT TE STIPPELEN EN ACHTERAF TE BEOORDELEN."

ANTHONY WITTESAELE,

Schepen toerisme,

Knokke-Heist

WIL U EEN BETER ZICHT OP BEZOEKERS IN UW STAD OF GEMEENTE?